Nieuwe babbeltruc

Politie deelt beelden van twee 'bloedprikoplichters' uit Eindhoven

25 oktober 2019 11:27 Aangepast: 25 oktober 2019 14:49
De verdachten zijn duidelijk in beeld. Beeld © Politie

De politie heeft vanochtend beelden verspreid van twee 'bloedprikoplichters'. Met een smoes over een heersende griepepidemie hadden de man en vrouw zich binnengepraat bij een 90-jarige man in Eindhoven, en hem 4000 euro afgetroggeld.

De politie meldde dat de vrouw via een vingerprik bloed afnam bij het slachtoffer en dat de man ondertussen op zoek ging naar waardevolle spullen en geld.

Pillen bestellen

Het duo vertelde de man dat zijn bloedwaarde niet goed was en dat hij daarvoor een pil zou moeten slikken. Hij moest wel 1 euro pinnen om de pillen te bestellen. Met een zogenaamd pinapparaat kopieerden de nepverplegers de pasgegevens van de man en namen ze 4000 euro op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie: 'Landelijk onderzoek naar bloedprikbende'

De bloedpriktruc is ook toegepast in Utrecht en mogelijk in het Brabantse Goirle. In Utrecht kregen in september en oktober drie ouderen in de wijken Overvecht en Kanaleneiland bezoek van de nepverplegers die een prikje in de vinger kregen en ondertussen werden beroofd.

In totaal wisten de dieven bijna 3000 euro en een pinpas buit te maken. In Delft ging het nog verder. Daar werd zelfs van te voren gebeld om een afspraak te maken.

De politie denkt dat het om dezelfde groep gaat die zowel in Utrecht als in Eindhoven heeft toegeslagen. "Dat idee hebben we wel. Ze zijn namelijk op precies dezelfde manier te werk gegaan", zei een woordvoerder eerder deze week. De babbeltruc gaat bovendien verder dan andere methoden, omdat "de lichamelijke integriteit wordt aangetast".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore