Nog steeds onderzoek

Dode na schietpartij Amsterdam is uitbater (49) van pizzeria

23 oktober 2019 20:06 Aangepast: 23 oktober 2019 20:44
De politie doet nog steeds onderzoek aan het Hugo de Grootplein. Beeld © ANP

De persoon die vanmiddag is overleden na een schietpartij aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West, is de uitbater van een pizzeria. De man werd voor zijn restaurant neergeschoten, reanimatie mocht niet meer baten.

Het gaat om de 49-jarige Goran Savic. De politie heeft nog geen enkel idee waarom de man is doodgeschoten. "We onderzoeken wat er is gebeurd", vertelt een woordvoerder van de politie. "We hebben geen idee of het om bijvoorbeeld een liquidatie of een zakelijk conflict gaat."

Nog een slachtoffer

Een andere man die vanmiddag naast Savic stond, werd ook beschoten. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Schietpartij in Amsterdam-West: dode en zwaargewonde

Tijdens de schietpartij rond 15.45 uur waren veel mensen op de been. Een getuige die een bakkerij heeft in de buurt, vertelt aan RTL Nieuws: "Wij stonden in de winkel en toen hoorden we de schoten. We dachten: misschien heeft iemand wat laten vallen."

'Man met kind kwam binnenrennen' 

De winkeleigenaar vervolgt: "Toen kwam er een man met zijn kind binnenrennen en zei hij dat we binnen moesten blijven. Daarna zagen we een man wegrennen. Een politieagent in burger rende hem nog achterna."

Even later kon de politie een verdachte aanhouden in de Admiraal de Ruijterweg, daarbij werd een waarschuwingsschot gelost. De politie doet nog steeds onderzoek aan het Hugo de Grootplein en is bezig met het veilig stellen van eventuele sporen en het horen van getuigen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore