Verdachte opgepakt

Medewerkers advocatenkantoor Roethof mishandeld

23 oktober 2019 17:03 Aangepast: 23 oktober 2019 17:06
Gerald Roethof. Beeld © ANP

Medewerkers van het advocatenkantoor van Gerald Roethof zijn vanochtend mishandeld. Eén van de secretaresses moest naar het ziekenhuis voor behandeling. De verdachte is opgepakt.

Rond 11 uur vanochtend kwam een man al scheldend het advocatenkantoor van Gerald Roethof in Amsterdam binnenlopen. Het gaat niet om een cliënt, zegt Roethof.

Aangevallen en mishandeld

"Hij was was kennelijk bij mij op mijn kantoor op zoek naar een collega van een aan mijn kantoor gelieerd kantoor. Die collega werkt niet bij mij, werkt niet voor mij en was derhalve niet bij mij op mijn kantoor aanwezig toen die man binnenkwam. Op dat moment was alleen mijn secretariaat aanwezig."

De secretaresses hebben nog geprobeerd om de man rustig te krijgen, maar dat is niet gelukt. "Hij heeft mijn secretaresses aangevallen en mishandeld. Tevens heeft hij vernielingen op mijn kantoor aangericht."

Dader opgepakt

De politie kon de man vlak na het incident aanhouden en hij is meegenomen naar het kantoor. De politie hoort de getuigen en bekijkt de camerabeelden. 

Eén van de secretaresses is met de ambulance naar de spoedeisende hulp gebracht. "Ze is op dit moment nog daar aanwezig, en maakt het naar omstandigheden redelijk", zegt Roethof. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore