'Heel veel paniek'

Schietpartij in Amsterdam-West: dode en zwaargewonde

23 oktober 2019 16:21 Aangepast: 23 oktober 2019 17:54
Veel mensen waren getuige van de schietpartij. Beeld © Lorenzo Derksen

Bij een schietpartij aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West is een dode en een zwaargewonde gevallen. Veel mensen waren getuige van de schietpartij. "Er was heel veel paniek", zegt een eigenaar van een winkel aan het plein.

Tijdens de schietpartij rond 15.45 uur waren veel mensen op de been. De schietpartij gebeurde vlak voor een pizzeria aan het Hugo de Grootplein. Het plein is afgesloten voor onderzoek.

Eén van de slachtoffers is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer is ondanks een reanimatiepoging ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.

Arrestatieschot 

Het is nog niet bekend of er sprake is van een liquidatiepoging. Een politiewoordvoerder laat weten dat er een verdachte is aangehouden op de Admiraal de Ruijterweg. Daarbij is een arrestatieschot gelost.

De politie denkt dat er nog een andere verdachte is. Die zou zijn gevlucht, mogelijk in een grijze Volkswagen met een Belgisch kenteken.

Schoten

Een getuige die een winkel heeft in de buurt, vertelt aan RTL Nieuws: "Wij stonden in de winkel en toen hoorden we de schoten en dachten: misschien heeft iemand wat laten vallen."

De winkeleigenaar vervolgt: "Toen kwam er een man met zijn kind binnenrennen en zei hij dat we binnen moesten blijven. Daarna zagen we een man wegrennen. Een politieagent in burger rende hem nog achterna."

De politie roept getuigen op zich te melden. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore