Nachtvorst in aantocht

Volgende week ruiten krabben: temperatuur gaat naar beneden

23 oktober 2019 11:48 Aangepast: 23 oktober 2019 11:52
Archieffoto Beeld © ANP

Het is deze week best goed toeven buiten: met temperaturen van 18 graden heb je geen winterjas nodig. Morgen kan het in Limburg zelfs 21 graden worden. Geniet er nog even van: volgende week wordt het frisser.

"Het is deze week een stuk warmer dan normaal", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar. De meteoroloog vertelt dat het eind oktober normaal gemiddeld zo'n 13 graden is. Dat het nu zo'n vijf graden warmer is, komt door een aanvoer van warme lucht uit het zuiden, zegt hij.

Ook morgen wordt het nog warm, met temperaturen uiteenlopend van 16 graden op de Wadden tot 21 graden in Limburg. "In het westen is wel wat meer bewolking aanwezig, dus daar kan het wat tegenvallen."

Wind uit het noordwesten

Vrijdag en zaterdag wordt het al iets koeler, met 16 graden gemiddeld. "Er komt een regenstoring aan", zegt Dorrestein. In het weekend valt dus af en toe wat regen. De wind draait en komt maandag uit het noordwesten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nooit meer ijs van je ruit krabben dankzij deze coating

En die wind uit het noorden gaan we merken. De temperatuur overdag is maandag nog maar 10 à 11 graden. Wel is het waarschijnlijk redelijk zonnig en droog.

Ruiten krabben

In de nacht naar dinsdag wordt het dan 'echt flink kouder', zegt de weerman. "Misschien wel met nachtvorst. En dan bedoel ik: vorst aan de grond. Door de hogere luchtvochtigheid moet je misschien wel de autoruiten krabben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore