Drie gewonden

Dode bij ongeluk op A73, weg dicht vanwege enorme ravage

22 oktober 2019 11:51 Aangepast: 22 oktober 2019 15:48
Een van de vrachtwagens ligt overdwars op de weg. Beeld © Persbureau Heitink

Op de A73 bij de afslag Wijchen is vanochtend bij een ernstig verkeersongeluk een dode gevallen. Drie gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Over hun toestand is nog niets bekend.

De snelweg is in noordelijke richting tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen afgesloten vanwege de enorme ravage. Dat duurt zeker tot in de avondspits. Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens, een busje en twee personenauto's betrokken.

De twee vrachtwagens versperren de A73 De twee vrachtwagens versperren de A73

Vrachtwagen gekanteld

Bij het ongeluk kantelde een vrachtwagen. Die ligt overdwars op het wegdek. De weg is bedekt met brokstukken. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend, dat wordt momenteel onderzocht.

Verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via de A67, A2 en A50. Automobilisten die richting Venlo gaan kunnen ook het best via die snelwegen rijden. Verkeer richting Arnhem moet omrijden via Wijchen (A326). In beide rijrichtingen van de A73 staat een file.

"Hoe laat de weg precies vrijgegeven kan worden, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Het moet veilig zijn", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore