Met stok slaan

Juf groep 3 op non-actief gesteld na klachten over 'barbaarse straffen'

22 oktober 2019 08:40 Aangepast: 19 november 2019 15:47
Archieffoto van jassen en rugzakken van leerlingen van een basisschool.

Een Zaanse basisschool is een onderzoek gestart naar een juf uit groep 3 die volgens ouders barbaarse straffen zou uitdelen. Ze zou kinderen met een stok slaan, kleineren of als een hond van de grond laten eten. De school neemt de aanklachten serieus en heeft de vrouw op non-actief gesteld.

Het onderzoek is gestart nadat tien ouders van kinderen in groep 3 hebben geklaagd. Volgens de ouders worden de kinderen gekleineerd en geslagen met een stok. Ook zouden ze soms hun lunch van de grond moeten opeten.

Een onafhankelijk bureau gaat het onderzoek uitvoeren, laat de directeur van basisschool De Voorzaan weten op de website van de school. 

Basisschool De Voorzaan. Basisschool De Voorzaan.

'Geschrokken'

"We zijn echt geschrokken van deze klachten en hebben een extern onderzoeksbureau ingeschakeld om te onderzoeken of dit inderdaad waar is", zegt Brigit Schumacher van onderwijsorganisatie Zaan Primair tegen NH Nieuws.

Volgens NH Nieuws lopen door de klachten de gemoederen tussen ouders op het schoolplein inmiddels torenhoog op. Ook voorstanders van de juf laten stevig van zich laten horen. Halverwege oktober moest de politie er nog aan te pas komen, omdat meerdere ouders met elkaar op de vuist gingen.

De directeur van de basisschool zou zich voor onbepaalde tijd hebben ziek gemeld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Je basisschoolkind op bijles: doen of niet doen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore