Onwerkbare situatie

Weggestuurde politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus

21 oktober 2019 20:20 Aangepast: 21 oktober 2019 20:57
Minister Ferdinand Grapperhaus. Beeld © ANP

De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa heeft aangifte van smaad en laster gedaan tegen minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Dat bevestigt haar juridisch adviseur Karim Aachboun na berichtgeving van de NOS.

Grapperhaus schreef vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat het vertrek van Aboulouafa bij de politie losstaat van haar inhoudelijke kritiek op misstanden bij de politie. "Evenmin is het beeld juist dat zij vanwege die kritiek weg zou moeten", zei de minister.

Discriminatie

Aachboun zegt dat daarmee de suggestie wordt gewekt 'dat er een andere reden zou zijn voor het vertrek van mijn cliënt dan haar kritische houding'. Volgens hem is de aanklacht van smaad en laster ook nog gebaseerd op andere zaken, waar hij nu niets over wil zeggen.

Aachboun: "Het kan niet zo zijn dat een leidinggevende wordt afgestraft omdat zij naar eer en geweten heeft gehandeld met betrekking tot de aan haar gemelde misstanden binnen de politie." Aboulouafa zei zich bij de politie vaak onveilig te hebben gevoeld door discriminatie.

Vertrouwen opgezegd

Nadat directe collega's het vertrouwen in de teamchef hadden opgezegd, was volgens de politie de afgelopen weken een onwerkbare situatie ontstaan in het team van Aboulouafa.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politiebaas mag straks ook buiten zijn werkgebied wonen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore