Gewonden in ziekenhuis

Drie verdachten aangehouden voor aanrijding terras Deventer

21 oktober 2019 16:05 Aangepast: 21 oktober 2019 16:13
De automobilist is ingereden op het terras van restaurant De Keizer, aan het begin van de Keizerstraat. Beeld © SPS Media

De politie heeft drie mensen aangehouden die betrokken zijn bij de aanrijding in Deventer. Gisterochtend reed een auto in op uitgaanspubliek, waarbij vijf mensen gewond raakten. Drie van hen liggen nog in het ziekenhuis.

De 37-jarige chauffeur van de auto en twee andere mannen van 38 en 42 jaar zitten vast. Het is nog onduidelijk of de laatste twee verdachten ook in de auto zaten.

Van de vijf mensen die gewond raakten tijdens het incident, liggen er nog drie in het ziekenhuis. Over hun toestand kon een woordvoerder van de politie niets zeggen, maar niemand verkeert in levensgevaar.

Grote ravage: auto rijdt in op terras in Deventer

Voorafgaand aan het incident zou een flinke vechtpartij hebben plaatsgevonden.

Gisterochtend om 05.30 uur reed de verdachte in het centrum van Deventer op voetgangers in. Dat gebeurde op het terras van restaurant De Keizer aan het begin van de Keizerstraat. Een anonieme ooggetuige vertelde aan RTL Nieuws dat er in de straat zondagnacht ruzie ontstond. "Ik werd wakker van geschreeuw. Toen ik ging kijken stond er een zwarte auto waar de spiegels vanaf werden getrapt."

Camerabeelden

De verdachten worden verhoord en ook getuigen worden ondervraagd over de aanrijding. De politie gaat uit van opzet, maar over het motief kon de woordvoerder nog niets zeggen. Van het ongeluk heeft de politie camerabeelden die worden betrokken in het onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getuige Deventer: 'Ze schopten de spiegels van de auto eraf'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore