Spoorloos na wandeling

Mysterie rondom vermiste vader uit Oosterhout: 'Die onzekerheid is vreselijk'

21 oktober 2019 16:31 Aangepast: 28 oktober 2019 15:45
Beeld © ANP

De vermissing van de vermiste man uit het Brabantse Oosterhout houdt inwoners in zijn greep. Een grote zoekactie gisteren leverde niets op. "Zijn verdwijning komt als een grote verrassing. Die onzekerheid is verschrikkelijk", vertellen betrokkenen.

Esther Stiefelhagen van hockeyclub Warande noemt het allemaal 'heel onwerkelijk' dat de 53-jarige hockeyvader al een week is vermist.

De vader was als vrijwilliger actief bij de hockeyclub. Zijn twee kinderen spelen er. 

'Ons kent ons'

Gisteren was een grote zoekactie naar de man die vorige week zondag niet terugkeerde na een wandeling. De politie zocht samen met zo'n honderd vrijwilligers (vooral van de hockeyclub) in het bosgebied rondom Oosterhout. Zonder resultaat.  

"Onze hockeyclub is een echte familieclub. Ons kent ons, zeg maar. Daarom dragen heel veel leden hun steentje bij en zoeken we met elkaar mee om hem te vinden", zegt Stiefelhagen.

Sinds week vermist

De 53-jarige vader was een fervent wandelaar en kwam vaak op de hockeyclub. "Hij doet allerlei klusjes voor de club. Hij is een graag geziene vrijwilliger. Zijn kinderen hockeyen hier ook. De schok is dan ook groot. Ook omdat we niet weten wat er is gebeurd. Die onzekerheid is vreselijk. Zo erg voor het gezin."

Vandaag wordt er niet gezocht, laat de politie desgevraagd weten. "We hebben vandaag overleg waarin we een plan van aanpak maken", zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws.

"Deze week gaan we verder zoeken, mogelijk met sonarapparatuur in het kanaal en meertjes in het natuurgebied."  

Hartverwarmend

Ook de burgemeester van Oosterhout leeft erg mee. In een verklaring laat hij weten: "De betrokkenheid van al die mensen is hartverwarmend. Ik bedank iedereen die zich heeft ingezet om hem te vinden. Ik wens zijn naasten, met in het bijzonder zijn vrouw en twee kinderen, veel sterkte toe in deze verschrikkelijke periode van onzekerheid."

De hockeyclub wacht af wanneer de politie de zoekactie vervolgt. "Als er weer een zoekactie komt, doen we weer een oproep aan onze leden. Ik denk dat heel veel mensen weer mee willen helpen. We hopen snel op duidelijkheid", besluit Esther Stiefelhagen.

Tevreden over de actie

Patrick Dusée uit Moergestel is goed bevriend met de broer van de vermiste man. "Ze zijn met z'n tweëen. De broer woont in Duitsland en is overgekomen om mee te zoeken", vertelt Dusée. 

"De schok is groot. Zijn verdwijning heeft ons allemaal verrast."

Dusée meldt dat er tevredenheid is over de manier waarop de politie te werk gaat. "De politie heeft in korte tijd een goed georganiseerde zoekactie op touw gezet."

Ook de broer heeft meegezocht, vertelt hij. "Het is allemaal met zeer gemengde gevoelens. Je hoopt aan de ene kant dat je niets vindt."

 

Politieagenten en vrijwilligers zochten naar de 53-jarige man. Politieagenten en vrijwilligers zochten naar de 53-jarige man.

Ongeloof en verdriet

De vermiste vader woont met zijn gezin in een wijk in het noorden van Oosterhout. Ook daar overheerst ongeloof en verdriet. "We wonen om de hoek. Ik zie vooral zijn vrouw en de kinderen heel vaak fietsen. Ze wonen hier al jaren. Een gewoon, normaal gezin.  We zeggen elkaar altijd vriendelijk gedag", zegt een buurvrouw. 

De vrouw vervolgt: "Die onzekerheid die de familie moet doorstaan, het is zo vreselijk. We leven ontzettend met de familie mee en hopen dat er snel duidelijkheid komt", vervolgt de overbuurvrouw.

"Iedereen heeft het er over. Dat zoiets in je eigen straat gebeurt, is heel onwerkelijk."

RTL Nieuws / Agnes de Goede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`