Gevangenisziekenhuis

Vader gezin Ruinerwold in gevangenisziekenhuis, blijft 14 dagen langer vastzitten

21 oktober 2019 14:27 Aangepast: 21 oktober 2019 16:20
Verdachte Gerrit Jan B. in een door hemzelf gemaakte video. Beeld © Facebook.

De 67-jarige vader van het gezin dat jarenlang geïsoleerd leefde op een boerderij in Ruinerwold blijft 14 dagen langer vastzitten. De verdachte Gerrit Jan van D. werd vanmiddag voorgeleid in een gevangenisziekenhuis in Scheveningen.

Vanmiddag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank in Scheveningen om het voorarrest van Van D. met twee weken te verlengen. Bij Josef B., de andere verdachte, koos de rechter hier vorige week donderdag al voor. 

De man werd donderdag opgepakt op verdenking van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen. Ook de 58-jarige huurder van het pand, Josef B., zit om dezelfde verdenkingen in voorarrest.

Medische conditie

Een woordvoerder van de rechtbank laat aan RTL Nieuws weten dat de voorgeleiding in een gevangenisziekenhuis werd gehouden vanwege de 'medische conditie' van de verdachte. Er worden geen uitspraken gedaan over de exacte toestand, maar het is wel bekend dat Gerrit Jan van D. drie jaar geleden een beroerte heeft gehad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit plaatste de vader van het ondergedoken gezin Ruinerwold allemaal op internet

Verborgen ruimte

Het gezin van Gerrit Jan van D. werd begin deze week gevonden in een verborgen ruimte van een boerderij in Ruinerwold, nadat de 25-jarige zoon zijn verhaal had gedaan in een café in het dorp. Zij leefden negen jaar in afzondering.

De 67-jarige vader en de 58-jarige huurder van het pand, Oostenrijker Josef B., zitten vast en in beperking. Dat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore