Ultimatum verstreken

Leraren basis- en voortgezet onderwijs gaan 6 november staken

21 oktober 2019 12:33 Aangepast: 21 oktober 2019 12:49

De leraren in het basis- en het voortgezet onderwijs gaan op 6 november staken. Om 10.00 uur verliep het ultimatum van onderwijsbonden voor meer geld in het onderwijs. Daar is volgens de bonden geen gehoor aan gegeven.

6 november werd al eerder aangekondigd als landelijke stakingsdag. Maar nu is dus bekend geworden dat de staking definitief doorgaat.

De bonden en werkgevers kijken aan tegen steeds groter wordende lerarentekorten, vooral in de grote steden. Om daar een einde aan te maken, willen ze van het kabinet een 'noodpakket' van 423,5 miljoen euro.

'Tekort leerkrachten is te groot'

De AOb en de andere bonden eisen sinds november in een gezamenlijke verklaring een 'fatsoenlijk salaris, voldoende collega's en minder werkdruk' op basisscholen en middelbare scholen. "Het leraren- en schoolleiderstekort is zo groot dat dagelijks klassen naar huis worden gestuurd", zei een woordvoerder van de AOb. 

De bonden hebben 6 november gekozen omdat dan behandeling is van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. "Die dag gaan we niet naar het Malieveld, maar willen we samen met alle stakers de Tweede Kamer via social media overtuigen dat het anders moet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore