Anoniem begraven

'Verdachte van in stukken snijden kapster Miranda bestal haar ook'

21 oktober 2019 12:00 Aangepast: 21 oktober 2019 13:22
Drie weken geleden werd de vrouw die in een koffer in het IJ werd gevonden anoniem begraven. Inmiddels is duidelijk dat het ging om Miranda Zitman. Beeld © RTL Nieuws / Facebook

De man die ervan wordt verdacht de 52-jarige kapster Miranda Zitman te hebben gedood en haar lichaam in stukken te hebben gesneden, zou ook een groot geldbedrag van haar rekening naar zichzelf hebben overgemaakt.

Om hoeveel geld het gaat, is niet duidelijk. De verdachte, Bart B. uit Soest, heeft nog altijd niet willen vertellen over de dood van de kapster.

"Hun relatie liep niet goed, ze was op zoek naar een ander huis", zei de officier van justitie vandaag tijdens de tweede niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Utrecht. B. was hier niet bij aanwezig.

Tijdens de vorige zitting was hij er wel. Toen vertelde hij dat hij zijn partner onder de trap had gevonden. "Daarna heb ik verkeerd gehandeld."

Val van de trap

Volgens de officier van justitie heeft B. wisselend verklaard over die val van de trap. "Ook is er nog altijd geen verklaring die dat verhaal kan ondersteunen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van in stukken snijden kapster Miranda 'vond haar onderaan de trap'

De 56-jarige B. werd afgelopen april aangehouden. Zijn partner was toen al maandenlang vermist.

Lichaamsdelen niet gevonden

Waarschijnlijk heeft B. haar eind december gedood. Delen van het lichaam van de vrouw werden dit jaar op verschillende plaatsen gevonden, haar romp in een koffer langs het water in Amsterdam en andere delen in de tuin van de woning van B. in Soest. Er zijn nog altijd lichaamsdelen niet gevonden, vertelde de officier.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw die in koffer werd gevonden, krijgt eervol afscheid: 'Dit is ontzettend triest'

Een deel van het lichaam van Miranda Zitman werd in april begraven in Amsterdam. Ze kreeg een anoniem graf, omdat toen niet bekend was van wie de stoffelijke resten waren. De begrafenis was anoniem, maar wel 'mooi en respectvol', zei één van de aanwezigen. 

Kapsalon in Amsterdam

Miranda Zitman was een bekende in de Amsterdamse Jordaan. Op de Egelantiersstraat runde ze meer dan 20 jaar lang een kapsalon. Klanten ontvingen in december de afscheidsmail, maar die betwijfelden al of Miranda die mail zelf had geschreven.

De zaak gaat op 16 januari verder, maar zal ook dan nog niet inhoudelijk behandeld worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore