Drie processen-verbaal

85-jarige man stapt na waarschuwing politie toch dronken in de auto

21 oktober 2019 10:59 Aangepast: 21 oktober 2019 11:04
Beeld © ANP

Een 85-jarige Waalwijker is vannacht na een waarschuwing van de politie toch dronken in zijn auto gestapt. De politie zag de man vanuit het café naar zijn auto lopen en besloot om hem aan te spreken. Maar daar trok hij zich weinig van aan.

De politie zag om 03:40 uur een dronken man op straat lopen in Waalwijk. Hij kwam net uit het café en stond op het punt naar huis te gaan. Toen hij in zijn auto wilde stappen, sprak de politie hem hierop aan en waarschuwde ze de man om niet te gaan rijden. 

Weinig vertrouwen

Omdat de politie niet veel vertrouwen had in een goede afloop, besloot ze om de hoek te wachten. "Als deze man, die heel erg dronken was, zou gaan rijden, kon dat wel eens slecht aflopen voor het andere verkeer", aldus de politie. 

Het vermoeden van de agenten bleek inderdaad te kloppen: enkele minuten later kwam de auto met de dronken bestuurder erin aanrijden. Het kostte de politie nog veel moeite om de auto te stoppen, omdat de man niet reageerde op de blauwe zwaailichten en het stopteken. Uiteindelijk lukte het om zijn auto te blokkeren. 

Blaastest

De 85-jarige Waalwijker was te dronken om een blaastest af te nemen, dus is hij meegenomen naar het bureau voor een bloedtest. "Die uitslag komt later, maar dat die hoog zal zijn is wel duidelijk", zegt de politie. 

Op het bureau bleek ook dat het rijbewijs van de man was verlopen. Hij krijgt drie processen-verbaal: voor het negeren van een stopteken, het rijden met een ongeldig rijbewijs en rijden onder invloed.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore