Politie doet onderzoek

Twee doden in woning Hengelo, politie gaat uit van misdrijf

21 oktober 2019 06:21 Aangepast: 21 oktober 2019 14:17
Politie bij het huis waar de lichamen werden aangetroffen. Beeld © ANP

In de Gelderse plaats Hengelo heeft de politie in een woning aan de Julianalaan twee lichamen aangetroffen. Het gaat om een echtpaar dat in het huis woonde. De politie gaat uit van een misdrijf. Eén persoon is aangehouden, de politie meldt dat het om de zoon van het stel gaat.

De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak en heeft een mobiel kantoor bij de woning neergezet, van waaruit de rechercheurs hun werk kunnen doen. De woning ligt in een rustige woonwijk. De omgeving is afgezet met linten.

Gemeld bij een ziekenhuis

De politie liet rond 10.15 uur weten dat ze een verdachte hebben aangehouden. Deze man heeft zich gemeld bij een ziekenhuis. Hij is een bewoner van het huis. Vanmiddag bleek dat het gaat om de zoon van het echtpaar. 

"Vanochtend kreeg ik het vreselijke bericht over de vondst van twee overleden inwoners in hun woning aan de Julianalaan in Hengelo.

De burgemeester noemt het een 'vreselijk' bericht. "De politie onderzoekt nu hun dood. Ik sta in nauw contact met de politie. Het is niet te bevatten dat mensen zo uit het leven zijn weggerukt. Een grote klap voor familie, vrienden en onze gemeenschap. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden", zegt burgemeester Marianne Besselink.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore