Ga naar de inhoud
Warm weer

Gooi die paraplu in de hoek: de droogste week van oktober komt eraan

Houd je van regen? Dan heb je alleen morgen nog geluk. De droogste week van oktober komt eraan.

'Iedereen roept nu dat er een lekkere nazomer aankomt, maar dat is maar een beetje zo', zegt meteoroloog van Buienradar Maurice Middendorp. Vannacht krijgen we nog veel regen, en morgen in de kustgebieden ook. In Limburg is het droog en wordt het zo'n 17 graden, tegenover 14 graden in het noord-westen. 

Begin oktober heel nat

Maar er is ook goed nieuws voor degenen die de paraplu thuis willen laten: vanaf dinsdag wordt het droger, tot het weekend. En dat terwijl oktober tot nu toe bij de top 10 van natste oktobermaanden ooit hoorde, zegt Middendorp.

Neerslagtekort
Lees ook:
Neerslagtekort voorbij? 'Deze regen is druppel op gloeiende plaat'

Zonnig weer

De vraag is: hoeveel zon gaan we daadwerkelijk zien? Doordat het mistig kan worden, bestaat de kans dat de zon moeite krijgt om door te breken, legt Middendorp uit.

"Maar breekt de zon door, dan kan de temperatuur donderdag oplopen tot 20 graden in Limburg. Goed weer om je jas open te hangen of een terrasje te pakken." Niet iedereen heeft dat geluk, in de rest van het land wordt het maximaal 18 graden. 

Wil je weten of het bij jou droog blijft? Houd de buienradar in de gaten:

Bijzonder warm

Dat het in deze periode van het jaar 20 graden kan worden, is bijzonder, zegt Middendorp. "Normaal gesproken is het nu zo rond de 13 graden."

Ook in Europa is het warmer dan gemiddeld. Op de Balkan en in Griekenland tikt de thermometer zelfs 30 graden aan, 10 graden warmer dan gemiddeld.