Politie spreekt van opzet

Politie arresteert automobilist die in Deventer op mensen inreed

20 oktober 2019 13:06 Aangepast: 20 oktober 2019 18:08
De automobilist is ingereden op het terras van restaurant De Keizer, aan het begin van de Keizerstraat. Beeld © SPS Media

De man die vanochtend inreed op uitgaanspubliek in Deventer, heeft zichzelf gemeld bij de politie. Hij is aangehouden. De politie houdt er rekening mee dat de aanrijding opzettelijk is veroorzaakt.

De verdachte is een man van 37 jaar uit Deventer. 

De aanrijding was rond 5.30 uur aan het begin van de Keizerstraat, bij de Brink. Dat is in het centrum van Deventer. Vijf mensen raakten gewond. Een van hen kon ter plekke worden behandeld, de vier anderen moesten naar het ziekenhuis. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend.

'Fikse ruzie'

Volgens getuigen was er voorafgaand aan de aanrijding een 'fikse ruzie'. Eerder op de dag werd ook al een persoon aangehouden die betrokken was bij die ruzie.

Flinke vechtpartij ging vooraf na terrasaanrijding in Deventer:

Op de beelden is te zien dat er harde klappen worden uitgedeeld.

Escalatie voorkomen

De politie wist al enige tijd om wie het ging en had de man opgeroepen zich zo snel mogelijk te melden 'om verdere escalatie te voorkomen'.

De verdachte meldde zich 'elders in Nederland'. Hij is aangehouden en wordt verhoord.

Een flinke ravage op de Keizerstraat in Deventer, waar een automobilist in is gereden op uitgaanspubliek. Een flinke ravage op de Keizerstraat in Deventer, waar een automobilist in is gereden op uitgaanspubliek.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getuige Deventer: 'Ze schopten de spiegels van de auto eraf'

Volgens een ooggetuige werd de de auto voorafgaand aan het incident vernield door een groep jongeren. Deze ooggetuige, die aan de Keizerstraat woont maar verder anoniem wil blijven, zegt tegen RTL Nieuws. "Ik werd wakker van geschreeuw. Toen ik ging kijken stond er een zwarte auto waar de spiegels vanaf werden getrapt."

Ze besloot haar vriend wakker te maken. Op dat moment hoorde ze een 'enorme knal'. "Toen ik ging kijken, lagen er mensen op straat. Er was veel gegil. Vreselijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore