Vijf gewonden

Getuige Deventer: 'Ze schopten de spiegels van de auto eraf'

20 oktober 2019 12:50 Aangepast: 20 oktober 2019 13:06
Een flinke ravage op de Keizerstraat in Deventer, waar een automobilist in is gereden op uitgaanspubliek. Beeld © ANP

De auto die vanochtend inreed op uitgaanspubliek in Deventer, werd even daarvoor vernield door een groep jongeren. Dat zegt een ooggetuige tegen RTL Nieuws.

Deze ooggetuige, die aan de Keizerstraat woont maar verder anoniem wil blijven, zegt dat in de straat vannacht ruzie ontstond. "Ik werd wakker van geschreeuw. Toen ik ging kijken stond er een zwarte auto waar de spiegels vanaf werden getrapt."

Ze besloot haar vriend wakker te maken. Op dat moment hoorde ze een 'enorme knal'. "Toen ik ging kijken, lagen er mensen op straat. Er was veel gegil. Vreselijk."

Niet levensbedreigend

De aanrijding was rond 5.30 uur aan het begin van de Keizerstraat, bij de Brink. Dat is in het centrum van Deventer. Vijf mensen raakten gewond. Een van hen kon ter plekke worden behandeld, de vier anderen moesten naar het ziekenhuis. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Volgens de politie ging er inderdaad een 'conflict' aan vooraf. De politie heeft één persoon die betrokken is bij dit conflict aangehouden.

Politie weet wie de bestuurder was

De politie liet rond 13.00 uur weten dat ze de bestuurder hebben aangehouden. Ze wisten al enige tijd om wie het ging. De man meldde zich elders in Nederland bij een politiebureau.

Onduidelijk is nog of de automobilist bewust op de mensen is gereden, of dat bijvoorbeeld sprake was van een paniekactie. Zo zegt de ooggetuige: "Er staan hier 's avonds veel mensen die na het uitgaan een broodje eten, het lijkt alsof zij slachtoffer zijn geworden."

'Parasol naar z'n mallemoeren'

In de Keizerstraat is het een ravage. Vooral cafetaria 't Bijtje heeft veel schade. "Alle stoelen en de reclameborden zijn kapot", zegt de eigenaresse. "Ook het houten bankje is kapot en de parasol is naar z'n mallemoeren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Automobilist rijdt meerdere mensen aan in Deventer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore