Twee personen naar ziekenhuis

Automobilist rijdt meerdere mensen aan in Deventer

20 oktober 2019 06:24 Aangepast: 20 oktober 2019 12:53
De automobilist is ingereden op het terras van restaurant De Keizer, aan het begin van de Keizerstraat. Beeld © SPS Media

Een automobilist heeft vanochtend rond 5.30 uur meerdere mensen aangereden in de Keizerstraat in Deventer en is er vervolgens vandoor gegaan.

Aan het incident is een conflict vooraf gegaan, meldt de politie.

Vijf mensen raakten gewond. Een van hen kon ter plekke worden behandeld, de vier anderen moesten naar het ziekenhuis. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend en ze waren allemaal aanspreekbaar, aldus een politiewoordvoerder. De mensen raakten voornamelijk gewond door rondvliegende stoelen.

Op foto's is te zien dat de automobilist is ingereden op het terras van restaurant De Keizer, aan het begin van de Keizerstraat. Het gaat om een voetgangersgebied. De ravage is groot. 

Eén persoon aangehouden

De politie onderzoekt de aanrijding, die plaatsvond midden in het centrum van de stad. 

Rond 8.00 uur maakt de politie bekend dat één persoon die betrokken is bij dit conflict, is aangehouden. Naar de auto en de bestuurder wordt nog gezocht, onder meer vanuit de lucht per helikopter. Over de auto 'hebben we al veel informatie', aldus de woordvoerder.

Bewuste actie

Mogelijk was de aanrijding een bewuste actie. De politie meldt dat aan het incident 'een conflict' vooraf is gegaan. Ook ooggetuigen melden dat er eerst een ruzie was, zo schrijft het AD.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore