Naar binnen

Burgemeester Kerkrade 'verbijsterd' over brandende auto in politiebureau

18 oktober 2019 14:23 Aangepast: 18 oktober 2019 15:00
De auto was achteruit het politiebureau binnengereden. Beeld © RTL Nieuws

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade is 'verbijsterd' over de gebeurtenissen bij het politiebureau in de Limburgse stad. Vanochtend reed daar een auto naar binnen.

"In het bureau werken mensen die staan voor de veiligheid in de samenleving", zei de burgemeester. "De mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Dit vind ik ernstig."

Kannen met vloeistof

Het incident gebeurde rond 4.00 uur bij het bureau aan de Kerkradersteenweg. De auto reed achteruit door de glazen pui van de ingang.

In de auto zaten kannen met vloeistof. Volgens een woordvoerder van de politie werd geprobeerde de vloeistof in brand te steken, maar lukte dit niet.

Volgens Anita Eberson, districtchef van de politie, is het uitgesloten dat het gaat om georganiseerde criminaliteit.

Indruk gemaakt

De burgemeester is heel blij dat niemand gewond is geraakt. "Met de twee agenten die tijdens het incident in het bureau aanwezig waren, gaat het goed. Maar dit is wel iets wat indruk op hen maakt."

Dassen-Housen heeft contact gehad met de politiechef. "Samen hebben we geconcludeerd: dit kunnen en willen we niet accepteren."

Het politiebureau in Kerkrade blijft het hele weekend gesloten. Inwoners kunnen tijdelijk terecht in de politiebureaus in Brunssum en Heerlen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Auto met jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade binnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore