'Crime has no gender'

Vrouwen met maskers: zo vraagt Europol aandacht voor meestgezochte criminelen

18 oktober 2019 09:15 Aangepast: 18 oktober 2019 09:36
Elizabeth Dizon Honrada (57) wordt gezocht door de Nederlandse politie. Beeld © Europol

De Europese politieorganisatie Europol heeft een nieuwe 'most-wanted'-lijst. Daarop staan dit keer vooral veel vrouwen. Het thema is dit jaar: 'Crime has no gender', oftewel: misdaad kent geen geslacht.

De lijst, met foto's van criminelen uit 21 verschillende landen, is te zien op de website euromostwanted.eu.

Opvallend is dat de gezichten van de criminelen schuil gaan achter een masker. Pas na wat scrollen wordt langzaam het gezicht van de voortvluchtige zichtbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Europol redt 241 kinderen van misbruik

Er staan 18 vrouwen op de lijst, onder andere Elizabeth Dizon Honrada. Deze Filipijnse vrouw is in Nederland tot vijf jaar cel veroordeeld wegens drugssmokkel vanuit Suriname. De politie gaat ervan uit dat de 57-jarige Honrada zich schuilhoudt in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Ze heeft ook familie in Nederland wonen.

De meeste criminelen worden gezocht wegens moord, mensensmokkel en drugssmokkel.

Ridouan Taghi

Europol zoekt daarnaast nog naar veel meer criminelen. Op die langere lijst staat bijvoorbeeld Ridouan Taghi. Taghi wordt als hoofd van een criminele bende verdacht van meerdere moorden in de Amsterdamse en Utrechtse onderwereld. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, vorige maand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore