Jaarwisseling

Vreugdevuren Den Haag mogen niet meer hoger worden dan 10 meter

17 oktober 2019 22:02 Aangepast: 25 oktober 2019 12:31
Het vreugdevuur in Scheveningen (archieffoto). Beeld © ANP

Eventuele vreugdevuren op het strand in Duindorp en Scheveningen tijdens de jaarwisseling mogen maximaal 10 meter hoog worden. Dat is veel lager dan afgelopen jaarwisseling, toen het vuur nog 45 meter hoog was.

Dat zei waarnemend burgemeester van Den Haag Johan Remkes vandaag tijdens zijn eerste gemeenteraadsvergadering in de stad. Volgens hem is is het 'ondenkbaar' dat eventuele vreugdevuren hoger kunnen worden dan het advies van de Haagse brandweer. En dat advies luidt dat brandstapels onder strikte condities maximaal 10 bij 10 bij 10 meter mogen worden.

Spreken met organisatoren

Morgen gaat Remkes praten met vertegenwoordigers van de twee stichtingen die ook tijdens de komende jaarwisseling weer vreugdevuren willen aansteken. De club uit Scheveningen heeft daar inmiddels een vergunning voor aangevraagd, de bouwers uit Duindorp nog niet. 

Vorig jaar resulteerde het 45 meter hoge vreugdevuur in Scheveningen in een enorme vonkenregen, die forse brandschade veroorzaakte. Het dorp ontsnapte aan een ramp, memoreerden diverse raadsleden, die herhaling koste wat kost willen voorkomen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat doet Den Haag met vreugdevuren? 'Je moet je niet laten chanteren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore