Bizarre beelden

Man op de vlucht voor Amsterdamse politie klimt langs balkons van flat

17 oktober 2019 19:30 Aangepast: 17 oktober 2019 21:29
Man vlucht langs balkons van flatgebouw voor arrestatieteam Beeld © Screenshot AT5

Het leek even op de filmset van een nieuwe actieheldenfilm. Al abseilend gingen politieagenten achter een man aan langs de balkons van een flat in Amsterdam. Het bleek te gaan om de verdachte van een bedreiging.

Om 10.00 uur vanochtend kreeg de politie van Amsterdam een melding over een 38-jarige man. "Hij zou iemand hebben bedreigd in het trapportaal van een flat in Amsterdam Zuidoost", zegt een woordvoerder van de politie.

Kat- en muisspel

Toen de politie ter plaatse kwam, vluchtte de man zijn woning in. Een onderhandelaar van de politie probeerde de persoon zijn huis uit te krijgen, maar hier reageerde de verdachte niet op.

Op het moment dat de politie het huis binnenging, rende de verdachte het balkon van zijn woning op en klom naar andere balkons toe. Een arrestatieteam van de politie ging achter de man aan.

Op deze beelden is het kat-en muisspel tussen de verdachte en het arrestatieteam te zien:

De verdachte probeerde het arrestatieteam al klimmend van zich af te schudden.

De man klom van balkon naar balkon en het arrestatieteam ging er al abseilend achteraan. Op de hoek van het flatgebouw werd de man uiteindelijk aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau waar hij wordt verhoord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man springt van balkon, politie plukt hem uit de lucht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore