Huiszoeking Zwartsluis

Opgepakte man (58) Ruinerwold verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving

16 oktober 2019 17:18 Aangepast: 16 oktober 2019 17:45
De omgeving van de boerderij in Ruinerwold. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 58-jarige man die eerder deze week werd aangehouden in Ruinerwold van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Ook zou hij de gezondheid van anderen hebben benadeeld.

Het zou gaan om Josef B., een van oorsprong Oostenrijkse klusjesman. Hij was de hoofdbewoner van de boerderij waar maandag een vader en zes – naar eigen zeggen meerderjarige – kinderen werden gevonden in een kleine, afsluitbare ruimte.

Morgen voorgeleid

De verdachte wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Gisteren liet de politie weten dat de mensen mogelijk sinds 2010 op de boerderij verblijven. Uit privacyoverwegingen is niets bekendgemaakt over de gezondheidstoestand van de mensen, die eerder deze week door een arts zijn onderzocht.

De zaak zou aan het rollen zijn gebracht door één van de kinderen van het gezin, de 25-jarige zoon Jan. Hij vertelde 's nachts in de plaatselijke kroeg dat hij al jaren met zijn jongere broers en zussen opgesloten zat in een boerderij. De kroegeigenaar belde daarop de politie.

Huiszoekingen

In Zwartsluis (Overijssel) worden twee locaties doorzocht in het kader van het onderzoek naar het gezin in Ruinerwold. Het gaat om een locatie op de Stationsweg en een op de Kerkstraat, meldt de politie, die niet meer informatie wil verstrekken.

Volgens lokale media had de vader van het gezin jaren geleden een speelgoedwinkel in Zwartsluis. Dat zou een van de locaties zijn die worden doorzocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit weten we tot nu toe over 25-jarige Jan uit Ruinerwold

Negen jaar isolement: wat gebeurde er in Ruinerwold?

Het gezin van een vader en zes kinderen zou sinds 2010 hebben vastgezeten in een kleine ruimte op een boerderij in Ruinerwold (Drenthe). Wat kan er zijn voorgevallen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore