Spullen ontbreken

Lichaam Albanees werd in delen teruggevonden in kanaal

15 oktober 2019 22:50 Aangepast: 15 oktober 2019 23:03
Festim Lato, op 19 juli dood gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal. Beeld © Politie

Het lichaam van Festim Lato, de Albanees die op 19 juli dood werd gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal, blijkt in verschillende delen in vuilniszakken te hebben gezeten. De politie heeft geen idee wat zich rondom de dood van de man heeft afgespeeld.

Dat bleek vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. De vindplaats was op circa 4 kilometer van Abcoude, de plek waar hij voor het laatst was gezien. Van de kleding en spullen van het slachtoffer, zoals een bruine aktetas en een Rolex-horloge, ontbreekt elk spoor.

Politieke moord?

Lato woonde al jarenlang in Nederland en stond bekend als de zelfbenoemde president van de regio Chameria, een niet-erkend republiekje tussen Albanië en Griekenland. Omdat hij zich sterk maakte voor de onafhankelijkheid van Chameria, stelden Albanese media dat het om een politieke moord zou gaan.

In Abcoude had Lato, die ook verdacht werd van oplichting, op 15 juli een afspraak in café-restaurant De Eendracht. Daarna is hij in een auto gestapt bij één van de mannen met wie hij de afspraak had. De bestuurder verklaarde later aan de politie dat hij Lato ergens in de omgeving van Abcoude heeft afgezet. Onduidelijk is waar dat precies was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore