Kopschoppers

Broers die ober mishandelden in Praag krijgen in hoger beroep 5 en 5,5 jaar cel

15 oktober 2019 11:22 Aangepast: 15 oktober 2019 11:50
De broers eerder in de rechtbank. Beeld © RTL Nieuws

De twee broers die vorig jaar een ober in de Tsjechische hoofdstad Praag mishandelden, zijn vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 5,5 en 5 jaar gevangenisstraf. Eerder dit jaar werden de broers Armin N. en Arash N. veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij de ober en voor ordeverstoring.

De mannen mogen na het uitzitten van hun straf tien jaar lang Tsjechië niet meer in.

Het Openbaar Ministerie had een straf van tenminste 9 en 8 jaar geëist en sprak van een poging tot moord op de ober. Het hof ging daar echter niet in mee. Nu de straf onherroepelijk is, kunnen de broers ervoor kiezen deze in Nederland uit te zitten.

Vrijgezellenfeest

De broers waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in de Tsjechische hoofdstad om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren.

Twee vrienden kregen ruzie met het personeel van een restaurant omdat ze op het terras zelf meegenomen bier dronken. Die ruzie liep uit de hand. De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kopschoppers Praagse ober: manager verantwoordelijk voor vechtpartij

Tien jaar het land niet in

De rechtbank veroordeelde de broers in april dit jaar tot gevangenisstraffen van vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij de ober en voor ordeverstoring. De rechter besliste ook dat ze de komende tien jaar het land niet meer in mogen. Zowel het Openbaar Ministerie als de broers gingen in beroep. Het OM eiste toen 8 en 9 jaar cel. Ook nu was dat de eis.

De mishandelde ober eiste daarnaast een schadevergoeding van 70.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oberschoppers Praag in hoger beroep tegen celstraf

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore