Tegen acht agenten

Grote vechtpartij Doetinchem: 50 mensen storten zich op politie

13 oktober 2019 11:15
Agenten na de vechtpartij Beeld © Persbureau Heitink

Een groep van naar schatting vijftig mensen heeft zich vannacht tegen de politie gekeerd in Doetinchem. Bij de vechtpartij is een agente gewond geraakt aan haar hand.

Er was ook een politiemacht nodig om de vechtpartij op te breken. In totaal waren ongeveer vijftig agenten uit heel Oost-Nederland en politiehonden nodig om de rust terug te brengen. 

De politie heeft vier mannen aangehouden voor de vechtpartij. Die brak rond 03.00 uur uit, toen tien mannen het met elkaar aan de stok kregen in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat.

Vijftig tegen acht

Toen agenten arriveerden was een deel van de groep al vertrokken naar de Korte Kapoeniestraat. Daar werd een man door een van de leden van de groep mishandeld. Agenten grepen in, waarop de groep zich tegen de politie keerde.

De agenten gingen in linie staan en dreven de groep richting het Simonsplein. Volgens de politie voegden zich steeds meer raddraaiers bij de groep, waardoor uiteindelijk ongeveer vijftig mensen tegenover acht agenten stonden. Hierbij werd fors op de agenten ingetrapt en -geslagen.

Wapenstok en pepperspray

De agenten trokken hun wapenstok en gebruikten pepperspray, zegt de politie. Intussen werd ook om versterking gevraagd. Vanuit heel Oost-Nederland werden agenten opgetrommeld.

De politie is nog op zoek naar de man die werd mishandeld in de Korte Kapoeniestraat. Het slachtoffer vluchtte weg, de verdachte is wel aangehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore