Chaos oplossen

Alexander Pechtold wordt nieuwe directeur CBR

11 oktober 2019 17:09 Aangepast: 11 oktober 2019 17:15
Alexander Pechtold op het Binnenhof. Beeld © ANP

Alexander Pechtold wordt per 1 november aangesteld als directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hij moet 'rust brengen' bij het CBR en het bedrijf door de huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen heen loodsen, zegt het CBR.

Bij het CBR heeft men al maanden problemen bij medische beoordelingen. Die problemen zijn het gevolg van een nieuw digitaal systeem en een tekort aan medisch personeel. Het verlengen van rijbewijzen voor onder anderen 75-plussers, waar een medische keuring voor nodig is, duurt hierdoor veel langer dan normaal.

Coulanceregeling

Op 1 december gaat er een coulanceregeling in werking waardoor 75-plussers een jaar langer mogen doorrijden met hun rijbewijs. Tot en met augustus werden bij gemeenten al 1856 verzoeken voor coulancevergoeding ingediend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chaos bij CBR houdt aan, ouderen vragen vergoeding

Pechtold gaat met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, een collegiaal bestuur vormen. Pechtold werd overigens onlangs ook aangesteld om de veelbesproken renovatie van het Binnenhof te begeleiden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore