Familie werkte niet mee

Man die agent neersloeg tijdens trouwstoet, is broer van de bruid

11 oktober 2019 14:55 Aangepast: 11 oktober 2019 15:24
Screenshot van beelden van het incident, rechts ligt de neergeslagen agent

De 25-jarige Rotterdammer die woensdag werd aangehouden voor het neerslaan van een agent tijdens een trouwstoet, is de broer van de bruid. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De bruid en de bruidegom trouwden op 30 augustus, maar de trouwstoet liep die dag helemaal uit de hand. Automobilisten waren onnodig aan het toeteren, reden asociaal, zaten op autodaken en het overige verkeer werd geblokkeerd.

Agent verloor bewustzijn

Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet daarop aan. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.

Het Openbaar Ministerie zegt dat ze de opstelling van de familie 'hekelt' binnen het onderzoek. "Zij wisten natuurlijk allemaal wie de klap had uitgedeeld en hebben doelbewust hun mond gehouden en dat stilgehouden. Daardoor heeft het politieonderzoek onnodig lang geduurd. Zijn familie heeft hem uit het zicht gehouden en daar zijn wij niet blij mee." 

Verstopt onder het bed

Het onderzoek heeft volgens het OM hierdoor onnodig veel tijd in beslag genomen. Uiteindelijk kon de broer van de bruid worden opgepakt in Lopik. Toen de politie zijn huis binnenviel, lag hij verstopt onder zijn bed.

De man zit nog zeker veertien dagen langer vast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore