Ga naar de inhoud
Gemeente Vijfheerenlanden

Sjors Fröhlich wordt burgemeester, per direct weg bij BNR

Sjors Fröhlich met de 'Marconi Online Award' Beeld © ANP

BNR Nieuwsradio-hoofdredacteur Sjors Fröhlich stopt ermee. Hij gaat aan de slag als burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. De gemeente bestaat uit de plaatsen Vianen, Leerdam en Ameide.

De gemeenteraad van Vijfheerenlanden zegt in haar voordracht in de 52-jarige Fröhlich een 'communicatief, doortastend en verbindend burgemeester' te zien.

Media-ervaring een pre

"Hij heeft zich laten zien als een betrokken, strategische en gepassioneerde bestuurder met het hart op de juiste plaats", schrijft de gemeenteraad. "Hij beschikt over een indrukwekkend netwerk en heeft zich als stressbestendig laten zien. Zijn specifieke ervaring op het gebied van media, communicatie en crisisbeheersing ziet de raad als zeer gewenste pre."

Van
Lees meer
Van burgemeester naar buschauffeur: ‘Je voelt je echt the king of the road’

Voorkomen belangenverstrengeling

BNR meldt dat Fröhlich per direct terugtreedt als hoofdredacteur om belangenverstrengeling te voorkomen. Adjunct Mireille van Ark zal de taken van Fröhlich overnemen.

De directie van de FD Mediagroep, waarvan BNR deel uitmaakt, is van plan om Van Ark voor te dragen als definitieve opvolger.

Gele hart

"Ik wil de directie en vooral de medewerkers van BNR enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking", zegt Fröhlich op de website van BNR. "De cultuur van deze organisatie is uniek. Dat gele hart zal ik altijd blijven houden. Ik wens Mireille enorm veel succes als hoofdredacteur en ben ervan overtuigd dat zij BNR op een geweldige manier zal ontwikkelen."

Zo
Lees meer
Zo vind je een burgemeester voor stad in crisis

Radio Tour de France

Fröhlich begon in januari 2013 als hoofdredacteur bij BNR en werkte de afgelopen jaren aan innovatie en digitalisering van het radiostation. Zondag werd hij uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur van 2019. Fröhlich kreeg de prijs wegens zijn grote verdiensten op het gebied van interactie met de luisteraar, podcasts en SMART Radio.

Voordat hij bij BNR in dienst kwam, werkte Fröhlich onder meer voor de NOS en de NCRV. Voor die laatste zender was hij onder meer te horen als presentator van Cappuccino en Stand.nl. Voor Radio 1 deed hij jarenlang verslag van de Tour de France.