Verkiezingen 2021

Jetten denkt nog na over lijsttrekkerschap D66

10 oktober 2019 00:36
D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Beeld © ANP

D66-fractievoorzitter Rob Jetten weet nog altijd niet of hij bij de komende verkiezingen lijsttrekker van zijn partij wil worden. "Ik denk er serieus over na", zei hij in talkshow Pauw, maar een definitieve beslissing heeft de politicus dus nog niet genomen.

Gisteren precies een jaar geleden werd Jetten door zijn D66-collega's in de Tweede Kamer gekozen als fractievoorzitter. Na de Provinciale Statenverkiezingen in maart en de Europese Parlementsverkiezingen in mei van dit jaar zou hij gaan nadenken over zijn ambities. Maar de fractievoorzitter blijft nog twijfelen.

Vrouw in Torentje

Ministers Kajsa Ollongren en Sigrid Kaag, allebei ook van D66-huize, worden ook vaak genoemd als mogelijke opvolger van voormalig partijleider Alexander Pechtold. D66 is een warm pleitbezorger van vrouwen op belangrijke posities. Jetten benadrukte dat hij het mooi zou vinden als er een vrouw in het Torentje zou komen.

Het is uiteindelijk aan de leden wie de lijsttrekker van D66 wordt. In de zomer van volgend jaar moeten zij een keuze maken over welke kandidaat de kar gaat trekken in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Renovatie Binnenhof mogelijk jaar vertraagd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore