Ga naar de inhoud
Onverwachts vertrek

'Grensoverschrijdend gedrag opgestapte burgemeester Noordoostpolder'

Voormalig burgemeester Bouman kondigt zijn vertrek aan Beeld © Gemeente Noordoostpolder

Burgemeester Harald Bouman van Noordoostpolder is de afgelopen maanden binnen het gemeentehuis beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dit zou hebben meegespeeld bij zijn onverwachte vertrek, afgelopen maandag.

Dat bevestigen diverse bronnen aan Omroep Flevoland. Bouman kondigde deze week in een YouTube-video aan dat hij per direct opstapt als burgemeester. Zelf zegt hij dat 'er een te groot verschil van inzicht is met zijn directe werkomgeving over de wijze waarop hij de gemeente wil besturen'.

Vanavond bevestigde Bouman in een interview met de Stentor dat dit de enige reden is voor zijn vertrek. De beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag 'raken hem en zijn familie diep.' 

'Bepaalde humor'

Gisteren meldden diverse bronnen dat er nóg een gevoelige kwestie speelt. De afgelopen maanden klaagde meerdere mensen over grensoverschrijdend gedrag van Bouman. De voormalig burgemeester zou zich verbaal hebben uitgelaten op een manier die als onwenselijk, ongepast of seksueel getint werd geïnterpreteerd, meldt Omroep Flevoland.

Hoewel er geen officiële klacht tegen de burgemeester is ingediend, zou zijn gedrag wel zijn onderzocht. Bouman zou vooral een bepaalde humor en manier van communiceren hebben die niet door iedereen werd begrepen en gewaardeerd. De gemeente is nog in beraad over de kwestie en wil verder niet inhoudelijk reageren. 

Zeven
Lees ook:
Zeven slachtoffers 'grensoverschrijdend gedrag' door burgemeester Huizen

Er kwamen al eerder burgemeesters in opspraak doordat ze beschuldigd werden van grensoverschrijdend gedrag. Burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout stapte op nadat hij zich in een dronken bui had misdragen op een personeelsborrel van de gemeente. Een maand later vertrok Fons Hertog, waarnemend burgemeester van Huizen, nadat hij door zeven slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag was beschuldigd.