Nog steeds voortvluchtig

Honderd tips over ontsnapte zedendelinquent Ronald van Z.

08 oktober 2019 20:49 Aangepast: 10 oktober 2019 14:02
De Pompekliniek in Nijmegen Beeld © ANP

De politie heeft zo'n honderd tips binnengekregen over de ontsnapte tbs'er Ronald van Z.. Toch heeft de politie de 40-jarige zedendelinquent nog niet gevonden. "Hij moet ergens eten, hij zal ergens moeten slapen. Zag u hem, bel dan de politie."

Die oproep werd zojuist nogmaals gedaan in het programma Opsporing Verzocht. Daarin werd ook aangegeven dat Van Z., ondanks de tips, nog voortvluchtig is.

Weggefietst van begeleider

De man, die verblijft in de Pompekliniek, was vrijdag aan het fietsen tijdens zijn verlof toen hij wegfietste van zijn begeleider. Hij reed op een zwarte fiets met roze letters. De politie vraagt mensen die de man zien de politie te bellen via de tiplijn 0800-6070. 

Twee keer ontucht

Van Z. is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen.

De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen.

Eerdere ontsnappingen uit kliniek

Vorige maand gingen er ook al twee tbs'ers uit de Pompekliniek vandoor. Beiden werden later opgepakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Advocaat ontsnapte tbs'er: Ronald van Z. is niet acuut gevaarlijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore