Groen!

Record: niemand deed vaker mee aan Lingo dan tweeling Eefje en Marloes

08 oktober 2019 18:21 Aangepast: 08 oktober 2019 20:54
Marloes en Eefje Beeld © SBS6/Lingo

Vroeger dachten de tweelingzussen Eefje en Marloes al: we gaan een keer meedoen aan Lingo. Ze oefenden urenlang met Lucille en Nance voor de televisie, maar het kwam er nooit van om ook echt naar de studio in Hilversum af te reizen. Tot dit jaar. Vanavond doet de tweeling zelfs voor de achtste keer mee, een record.

Ze waren wel even zenuwachtig toen de Brabantse Eefje en Marloes van Helvoort (28) voor de eerste keer in de ballenbak mochten graaien. "Eigenlijk was alles super spannend de eerste keer", vertelt Eefje. "We dachten sowieso niet dat we zouden winnen, onze eerste tegenstander was heel goed. Maar toen we wonnen, en toen nog een keer, en nog een keer, dachten we wel: dit gaat lekker!"

Honderdduizenden mensen kijken

Dertig jaar geleden was Lingo voor het eerst te zien op televisie, maar in 2014 werd de stekker eruit getrokken door de AVROTROS vanwege tegenvallende kijkcijfers. Vijf jaar later besloot SBS het programma weer nieuw leven in te blazen. Met succes, zo keken er gisteren 830.000 mensen naar het programma.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jan Versteegh: 'De kracht van Lingo is de eenvoud'

En al die mensen keken dus ook naar Eefje en Marloes. Dat er zo veel mensen voor de buis zitten om acht uur, merkt de tweeling wel. "We hebben enorm veel appjes gekregen van mensen die ons hebben gezien, maar gelukkig kunnen we nog wel gewoon over straat."

Het grote geheim

Waarom de zussen zo goed zijn, ligt waarschijnlijk aan twee dingen. Eén: ze hebben enorm hard geoefend. "Op internet bijvoorbeeld, met een spelletje. Maar we hebben ook samen heel veel woorden bedacht, zodat je altijd iets paraat hebt en je niet met je mond vol tanden komt te staan." En twee: "We vullen elkaar natuurlijk goed aan omdat we tweeling zijn."

Marloes en Eefje hebben al duizenden euro's gewonnen én twee reischeques. Marloes en Eefje hebben al duizenden euro's gewonnen én twee reischeques.

Je zou zeggen dat er na acht afleveringen Lingo ook wel eens iets fout moet zijn gegaan. "Nou, echte blunders hebben we gelukkig niet gemaakt. Al was het wel pijnlijk dat wij als twee artsen niet op het woord 'infuus' kwamen. Dat zullen we nog wel horen op het werk."

Niet het meeste geld

De redactie van het programma Lingo laat weten dat Marloes en Eefje inderdaad het koppel zijn dat de meeste afleveringen is teruggekomen. Het duo heeft echter niet meeste geld bij elkaar gespeeld.

Het avontuur van de tweelingzussen is na acht afleveringen geëindigd. In de uitzending van vanavond wonnen Marloes en Eefje net niet van hun sterke concurrenten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore