Demonstratie in Zuidoost

Klimaatbetogers Amsterdam nu ook bij energiebedrijf Vattenfall

08 oktober 2019 17:18 Aangepast: 08 oktober 2019 19:04
Betogers voor de deur van het energiebedrijf Vattenfall. Beeld © ANP

Klimaatactivisten zijn naar binnen gegaan bij het kantoor van energiebedrijf Vattenfall in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van Extinction Rebellion zouden zo'n 20 tot 25 betogers zich in de lobby bevinden.

Op een foto op Facebook is te zien dat de actievoerders er ook een zogenoemde die-in hebben gehouden, waarbij ze languit op de grond gingen liggen.

Een woordvoerder van Vattenfall laat weten dat het bedrijf de activisten heeft uitgenodigd om in gesprek te gaan. "We zijn eerlijk gezegd verrast dat ze ons kiezen, aangezien wij de ambitie hebben om binnen één generatie naar fossielvrij over te gaan."

Eerst bij ABN Amro

Eerder op de middag blokkeerden zo'n vijftig betogers al een ingang bij het kantoor van ABN Amro op de Zuidas. Veertig van hen zijn aangehouden door de politie. In het Vondelpark had een groep van rond de tweehonderd activisten zich verzameld.

Actiegroep Extinction Rebellion groeit razendsnel

De beweging Extinction Rebellion neemt overheid en bedrijfsleven op de korrel omdat die te weinig zouden doen tegen klimaatverandering. Wie gaan erachter schuil?
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie houdt klimaatactivisten op Zuidas aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore