Miljoenenbuit

Aanhoudingen voor omvangrijke diefstal peperdure horloges Maastricht

08 oktober 2019 16:40 Aangepast: 08 oktober 2019 16:43
De inbreker kwam 's nachts binnen Beeld © RTL Nieuws

Voor de inbraak bij een juwelier in Maastricht heeft de politie twee aanhoudingen verricht. Bij de diefstal werden op eerste kerstdag 150 horloges gestolen met een waarde van 1,8 miljoen euro.

De politie heeft vandaag huiszoekingen gedaan in het Limburgse Geleen, Bosnië en Servië. In Geleen werden de bewoners, een man en een vrouw, van een woning aan de Asterstraat opgepakt. In de Servische hoofdstad Belgrado en de Bosnische stad Bijeljina werden ook huizen doorzocht. Op beide plekken werd niemand aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Juwelier Maastricht: buitenlandse bende stal 150 horloges

In Geleen zijn meerdere horloges gevonden in het huis. Ook zijn daar hennep, een vuurwapen en juwelen gevonden. In Bosnië en Servië is één horloge gevonden. De politie zegt in een verklaring te balen dat ze niemand heeft aangehouden in Bosnië en Servië.

1,3 miljoen euro aan horloges foetsie

Beveiligingscamera's hebben de kerstinbraak bij juwelier Burger in Maastricht vastgelegd.

Wat maakt horloges zo kostbaar?

Veel mensen zullen zich wel twee keer bedenken voordat ze zoveel geld uitgeven aan een sieraad, maar bij Schaap en Citroen schrikken ze niet zo snel. 10.000 euro voor een stalen horloge is helemaal niet gek. Vooral de horloges van Rolex hebben een iconische status onder het grote publiek. Dit is waarom sommige mensen duizenden euro's betalen voor een horloge.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

35.000 euro voor een klokje? Dit maakt horloges zo duur

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore