Drie tbs'ers ontsnapt

Pompekliniek na ontsnappingen: alleen verlof met twee begeleiders

07 oktober 2019 17:33 Aangepast: 07 oktober 2019 17:50
De Pompekliniek in Nijmegen (Archieffoto) Beeld © ANP

De Pompekliniek in Nijmegen gaat vanaf woensdag cliënten dubbel begeleiden tijdens hun verlof. Dat heeft de tbs-instelling vandaag besloten nadat er vrijdag voor de derde keer in korte tijd een tbs'er kon ontsnappen.

Vrijdag ontsnapte tbs'er Ronald van Z. tijdens zijn begeleid verlof. De man, een veroordeelde zedendelinquent, fietste weg van zijn begeleider in de Nijmeegse wijk Hatert. Hoewel de politie direct op de hoogte werd gebracht, is de man nog steeds niet gevonden.

'Drie op een rij is te veel'

Vorige maand gingen er ook al twee tbs'ers uit de kliniek vandoor. Beiden werden later opgepakt. De kliniek gaf gisteren al aan dat 'drie op een rij te veel is'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Advocaat ontsnapte tbs'er: Ronald van Z. is niet acuut gevaarlijk

Vandaag werd daarom een bijeenkomst georganiseerd voor medewerkers van de behandelkliniek in Nijmegen om hen bij te praten over de ontsnapping. Daarbij is besloten om alle verloven van vandaag en morgen niet door te laten gaan. Alleen noodzakelijke medische verloven gaan door, maar dan wel extra beveiligd.

Alle verloven krijgen dubbele begeleiding

Vanaf woensdag wordt het verloftraject weer opgestart. Alle verloven zullen dan worden uitgevoerd met een 'dubbele begeleiding'. Daarnaast schrijft de kliniek in een reactie dat ze de komende periode zullen benutten om het verloftraject 'in brede zin te inventariseren'. "We willen hiermee de zorgen van de burgemeester en de buurt wegnemen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore