Ga naar de inhoud
'Meer mensen doen mee'

Acties gaan door: boeren gaan op 16 oktober weer met trekkers de weg op

Boerenprotest op het Malieveld in Den Haag Beeld © ANP

Op 16 oktober gaan boeren weer de weg op voor protestacties. De actiegroep Farmer Defence Force meldt dat burgers, vissers en bouwvakkers zich bij de actie zullen aansluiten.

Vermoedelijk doen veel meer mensen aan de actie mee dan bij het protest op het Malieveld in Den Haag, vorige week dinsdag. Hoe de acties eruit gaan zien is nog niet duidelijk, daarover wordt vermoedelijk morgen meer duidelijk.

Met trekkers

"Ik kan wel zeggen dat we ook bij de nieuwe actie meedoen met onze trekkers", zegt een woordvoerder van Farmer Defence Force.

Protesterende boeren: 'Niet boos, maar teleurgesteld in politiek'

01:40
Nederlandse boeren voelen zich niet gehoord. Ze vragen zich af of de boerderij nog toekomst heeft en kwamen daarom massaal naar Den Haag om te protesteren.

Boeren kwamen dinsdag massaal naar het Malieveld, onder meer omdat ze zich oneerlijk behandeld voelen in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van stikstofuitstoot. 

Halvering veestapel

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot had de toorn van de sector over zich afgeroepen door te pleiten voor een halvering van de veestapel.

Alle
Lees meer
Alle boeren miljonair? Nee, er is veel armoede onder boeren

Mark van den Oever van Farmers Defence Force dreigde eerder al met nieuwe acties als de politiek niet binnen vier weken naar de actievoerende boeren zou luisteren. "Dan gaat het anders en harder. Dan zullen we de voedselvoorziening platleggen. Dat is echt nodig, het is genoeg geweest."

Mogelijk
Lees meer
Mogelijk nieuw protest op komst: boeren willen Schiphol gaan bezetten