Ontsnapte tbs'er

Pompekliniek: drie ontsnappingen op rij is te veel

06 oktober 2019 18:00 Aangepast: 06 oktober 2019 18:01
De Pompekliniek in Nijmegen (Archieffoto) Beeld © ANP

De leiding van de Nijmeegse Pompekliniek heeft gereageerd op de ontsnapping van tbs'er Ronald van Z. "Drie keer op rij is te veel", staat in een verklaring van de kliniek.

"Er zal onafhankelijk onderzoek worden gedaan naar de toedracht van deze onttrekking. We doen er alles aan om incidenten te voorkomen, maar deze zijn niet volledig uit te sluiten", schrijft de kliniek verder in de verklaring. 

'Balans zoeken'

De Pompekliniek benadrukt verder het belang van verlof, waarbij het 'continu zoeken is naar de juiste balans tussen behandelen en beveiligen'. Zonder verlof is het niet mogelijk om patiënten terug te laten keren in de maatschappij.

Nog niet gevonden

Van Z. is nog steeds niet gevonden. Volgens zijn advocaat is hij 'niet acuut gevaarlijk'. De man is een veroordeelde zedendelinquent, maar zou niet iemand zijn 'die uit het niets iemand in de bosjes trekt'. 

De ontsnapping vrijdag was al de derde in korte tijd uit de Nijmeegse kliniek. De andere twee werden binnen een dag weer opgepakt. Een van hen was Harry van E. die veroordeeld was voor het misbruiken van zes jonge meisjes en van wie het recidivegevaar groot was. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw tbs'er ontsnapt uit kliniek Nijmegen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore