Buiten westen geslagen

Geschokte reacties na mishandeling meisje (16) bij triatlon: 'Dit is waanzin'

06 oktober 2019 13:10 Aangepast: 07 oktober 2019 12:20
Archieffoto. Beeld © iStock

"Ontzettend verdrietig dat iemand een meisje van 16 jaar buiten westen slaat. Wat voor vent ben je dan?" De organisatie van de triatlon in Nijmegen is geschokt na de mishandeling van een 16-jarige vrijwilligster. De politie is ondertussen druk op zoek naar de dader die nog altijd spoorloos is.

Het meisje werd gistermiddag zwaar mishandeld tijdens de triatlon in Nijmegen door een nog onbekende man die met zijn auto het parcours op reed omdat hij naar zijn visplek wilde.

Het slachtoffer hielp mee als vrijwillige verkeersregelaar. 

In goede banen leiden 

"Dit is waanzin", zegt Lars Vreugdenhil van de organisatie van het evenement. "Het meisje hielp, net als tientallen andere vrijwilligers, mee om de triatlon in goede banen te leiden. Ze moest ervoor zorgen dat andere deelnemers niet op het parcours konden komen. Dat mensen dan dit doen, dat is triest en ontzettend verdrietig", zegt Vreugdenhil.

"We organiseren als Tri Hard heel wat evenementen en stuiten best wel eens op vervelende situaties. Maar dit hebben we nog nooit meegemaakt."

Het meisje had vermoedelijk de man tegengehouden omdat hij met zijn wagen het parcours op wilde rijden. "Dat viel blijkbaar zo verkeerd dat hij het meisje is gaan slaan. Zo hard, dat ze op de grond viel en haar bewustzijn verloor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Automobilist slaat verkeersregelaar (16) buiten westen

Buiten bewustzijn

Vreugdenhil vervolgt: "Het verdrietige is dat ze daarna nog een uur lang op haar plek is gebleven omdat ze haar taak zo serieus nam. Het is zo'n ontzettend dapper meisje. Pas daarna is ze hulp gaan zoeken."

Iemand van de organisatie is direct nadat het meisje zich had gemeld, met haar naar het ziekenhuis gegaan. Het meisje heeft door de klap haar netvlies beschadigd en mogelijk ook een whiplash opgelopen.

Vreugdenhil hoorde thuis pas van de gebeurtenis. "Ik kreeg opeens allerlei appjes en telefoontjes. Ik wist niet wat ik las, joh. We hebben goed contact met de familie."

'Politie is geschokt'

Ook de politie reageert geschokt op de gebeurtenis. Gisteren zetten agenten meteen een bericht op Facebook met als kop; 'Shame on you",

Een politiewoordvoerder laat vandaag weten dat de dader zich nog niet heeft gemeld. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore