Veroordeelde zedendelinquent

Advocaat ontsnapte tbs'er: Ronald van Z. is niet acuut gevaarlijk

05 oktober 2019 20:37 Aangepast: 05 oktober 2019 20:52
De Pompekliniek in Nijmegen Beeld © ANP

De tbs'er die gisteren de benen nam uit de Pompekliniek in Nijmegen, vond dat hij te weinig mogelijkheden kreeg in zijn behandeling. Maar of dat ook de reden is geweest voor zijn ontsnapping, is onduidelijk voor zijn advocaat Job Knoester.

Op de website van zijn advocatenkantoor zegt Knoester niet te weten waarom Ronald van Z. ervandoor is gegaan tijdens het begeleid verlof. Er is geen contact geweest tussen de advocaat en de veroordeelde zedendelinquent.

Van Z. stond nog redelijk aan het begin van zijn verloftraject. Hij is 'niet acuut gevaarlijk', zegt Knoester.

Lachertje

In een brief aan Omroep Gelderland uitte Van Z. in juli zijn frustraties over de Pompekliniek. Zo schreef hij dat drank en kinderporno er gewoon verkrijgbaar zijn. En verder: "Het personeel dat hier werkt is een lachertje. Ik bedoel, het zijn - niet denigrerend bedoeld - schoolmeisjes van 20 tot 22 jaar oud. Het schokkendste wat ze ooit meemaakten, is dat ze misschien zakten voor een tentamen. En dan moeten zij mij vertellen hoe ik mijn leven moet gaan leiden?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw tbs'er ontsnapt uit kliniek Nijmegen

De politie waarschuwde na zijn ontsnapping de man niet te benaderen. Uit een burgernetmelding blijkt dat de politie op zoek is naar een blanke man van 1.87 meter met een fors postuur, donkerblond dun haar en een bril. Hij droeg een spijkerbroek en zwarte jas.

Vorige maand gingen al twee tbs'ers uit de kliniek ervandoor. Beiden werden later opgepakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore