Voorarrest verlengd

Verdachte van moord op advocaat Derk Wiersum blijft langer vastzitten

04 oktober 2019 16:47 Aangepast: 04 oktober 2019 17:05
De politie doet onderzoek op de plek aan de Imstenrade in Buitenveldert waar advocaat Derk Wiersum is doodgeschoten Beeld © ANP

De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum blijft nog zeker veertien dagen vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris zojuist besloten bij de voorgeleiding van de verdachte. Dat is gebeurd achter gesloten deuren. Meer details zijn niet naar buiten gekomen. De verdachte zit nog steeds in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben en dat justitie nauwelijks iets bekend maakt. 

Woning doorzocht

De man is dinsdagavond opgepakt. Niet duidelijk is waar dat is gebeurd, alleen dat dit niet in Amsterdam is geweest. De woning waar de man is gearresteerd, is doorzocht.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte moord advocaat Derk Wiersum opgepakt

Taghi

Derk Wiersum werd twee weken geleden bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de Marengo-strafzaak. 

De hoofdverdachte in die zaak, Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Ook wordt hij gelinkt aan de moord op Wiersum. Tegen Taghi is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ook na arrestatie blijft politie '24 uur per dag' jagen in moordzaak Wiersum

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Politie zit crimineel Ridouan Taghi op de hielen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore