Ga naar de inhoud
Dierendag

Vlees taboe: 2000 bedrijfskantines serveren vandaag alleen vegetarisch

Het is vandaag Dierendag, en veel instanties springen daarop in. Zo serveren 2000 bedrijfsrestaurants vandaag uitsluitend vegetarische lunchgerechten. 

Ze doen dat op initiatief van Wakker Dier. Negentien cateringbedrijven doen mee aan de actie Eet Geen Dierendag.

Grote bedrijven

Tientallen grote bedrijven als Aegon, Bol.com, Rabobank, ING, AkzoNobel en KPN en maatschappelijke organisaties als het Wereldnatuurfonds en Natuurmonumenten geven gehoor aan de actie.

In dit ziekenhuis mogen huisdieren op bezoek komen

01:24
Huisdieren zijn vanaf vandaag welkom in het ziekenhuis van Venlo. Vanwege een proef mogen honden en katten op ziekenbezoek. Als het goed uitpakt, mag het huisdier straks bij alle patiënten mee naar binnen.

In totaal werken daar een half miljoen mensen, laat Wakker Dier weten. Dat is een forse stijging ten opzichte van de vorige editie van Eet Geen Dierendag. Toen bereikte de actie 300.000 mensen.

Dierenwelzijn

"Voor bedrijven is minder vlees serveren een goede manier om te laten zien dat ze waarde hechten aan dierenwelzijn, milieu en gezondheid", zegt een woordvoerder van de dierenwelzijnsorganisatie. 

"Minder vlees eten leidt uiteindelijk tot minder dieren in de veehouderij. Voor de overige dieren komt dan meer ruimte vrij, die kan worden gebruikt om hun een beter leven te geven."

Van
Lees meer
Van kleine veestapel tot minder huisdieren: zo lossen we het stikstofdrama op