Wisselvallig weer

Paraplu mee: komende dagen veel regen verwacht door orkaan Lorenzo

02 oktober 2019 17:00 Aangepast: 02 oktober 2019 17:53
De komende dagen wordt storm verwacht. Beeld © ANP

Slechts nieuws voor iedereen die terugverlangt naar de zomer: ook de komende dagen valt de regen met bakken uit de lucht. De nattigheid hebben we voor een groot deel te danken aan orkaan Lorenzo.

Lorenzo was eerder deze week nog een orkaan van categorie 5 (de zwaarste categorie). Nooit eerder werd er zo'n sterke orkaan geregistreerd in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan.

Gisteren trok de storm al over de Portugese eilandengroep Azoren. En hoewel de kracht van Lorenzo inmiddels flink afgenomen, moet ook Nederland er deze week nog wel aan geloven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maatregelen op Azoren: orkaan raast af op Portugese eilandengroep

Volgens Buienradar-meteoroloog Magdel Erasmus komt Lorenzo naar verwachting morgenavond aan in Ierland. "Daar kan het flink gaan regenen en waaien, vooral aan de kust. Daarna trekt de storm door over Engeland naar West-Europa. Als Lorenzo vrijdag in Nederland aankomt, is het al geen storm meer, maar het gaat nog wel veel regenen."

'Koud voor deze tijd van het jaar'

De komende dagen blijft het wisselvallig weer, zegt Erasmus. "De zon laat zich alleen morgen en zaterdag zien, op de andere dagen gaat het vooral regenen." Ook de temperaturen zijn volgens haar lager dan normaal. "Het wordt de komende dagen zo'n 13 tot 14 graden. Dat is koud voor deze tijd van het jaar. Normaal is het zo'n 16 tot 17 graden."

Benieuwd wanneer je een paraplu mee moet nemen? Houd dan de actuele radar in de gaten:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore