Ga naar de inhoud
Actrice aangehouden

Robin Martens bij Beau: 'In mijn herinnering heb ik hem niet geslagen'

Robin Martens Beeld © Beau

Voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Robin Martens was vanavond te gast bij Beau. Daar vertelde ze geëmotioneerd over haar aanhouding wegens het mishandelen van een politieagent. "Ja, ik heb geschreeuwd tegen een agent. Maar in mijn herinnering heb ik hem niet geslagen."

De 27-jarige actrice werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens mishandeling van een politieagent in Castricum. Ze zou de agent meerdere keren in het gezicht hebben geslagen.

Robin
Lees ook:
Robin Martens aangehouden na mishandeling politieagent

Eerder liet haar advocaat al weten dat ze de beschuldiging 'met klem' ontkent, maar vanavond deed ze bij Beau voor het eerst zelf haar verhaal. Advocaat Peter Plasman was daarbij aanwezig.

Opstootje buiten kroeg

Samen met haar beste vriend had Martens zaterdag een leuke avond in de kroeg gehad. Ja, ze had 'een paar biertjes' op, maar ze was niet dronken, zo zegt ze zelf.

Toen ze naar huis wilden gaan, vond er buiten de kroeg een opstootje plaats. Een 17-jarige jongen die met een groot mes stond te zwaaien, was door de politie ingerekend. Martens zegt de jongen niet te kennen. "Wij hadden daar verder niets mee te maken."

'Toen ben ik er impulsief naartoe gelopen'

De situatie escaleerde toen haar beste vriend aan een van de politieagenten vroeg wie de jongen was die gearresteerd werd. Volgens Martens werd haar vriend vervolgens door de politieagent naar de grond gewerkt.

Een geëmotioneerde Martens: "Toen ben ik er impulsief naartoe gelopen, om de agent tegen te houden. Ik was heel erg aan het schreeuwen en raakte in paniek." Martens vertelt dat ze heeft geprobeerd de agent weg te duwen, maar dat dat 'helemaal niet ging, want die man was 1.90 meter.'

Artikel gaat verder na de video. 

Bekijk het fragment hier:

'Politiewerk belemmerd'

Ze vindt niet dat zij de politie belemmerd heeft in hun werk. Beau is het daar niet mee eens: "In zekere zin heb je de agenten natuurlijk wel belemmerd. In deze maatschappij is het een van de grote problemen, dat mensen die hun werk proberen te doen 's avonds door allerlei dronken types worden lastiggevallen."

Martens herhaalt vervolgens meerdere keren dat ze de agent niet heeft geslagen. Op videobeelden die van het incident zijn gemaakt, denkt Beau wat anders te zien. "Hier ga je zó los op die man, daar zie je toch ook jouw uithalen", legt hij de actrice voor. "Maar in mijn herinnering heb ik hem niet geslagen", reageert Martens.

Storm in een glas water

De manager van de actrice liet eerder aan RTL Boulevard weten dat hij vindt dat het gaat om een storm in een glas water. Daarnaast zou het voorval groter zijn gemaakt dan het is, omdat Martens bekender is dan de gemiddelde Nederlander.

De officier van justitie zal in november met Martens spreken en pas daarna beslissen hoe de kwestie wordt afgehandeld.

Robin
Lees ook:
Robin Martens ontkent mishandeling politieagent