Protest

Roda-fans duwen beoogd eigenaar het stadion uit

27 september 2019 21:32 Aangepast: 28 september 2019 12:21
Mauricio Garcia de la Vega (grijze haren) wordt naar buiten geduwd door fans.

Fans van de voetbalclub Roda JC hebben tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in Kerkrade de Mexicaanse geldschieter Mauricio Garcia de la Vega weggejaagd uit het stadion.

Het gebeurde in de rust van de ontmoeting in de Keuken Kampioen Divisie. Aanvankelijk werd er binnenskamers nog gepraat, maar al snel liep de irritatie op.

Duwen

Op diverse beelden is te zien dat de Mexicaan naar buiten wordt geduwd, zonder dat er iemand ingrijpt. Eenmaal buiten dreigen er klappen te vallen, maar komt de politie tussenbeide en brengt de geldschieter in veiligheid. De politie laat weten een onderzoek in te stellen.

Garcia de la Vega is beoogd eigenaar van Roda, maar de fans zien hem liever niet komen. Uit protest bleef daarom in de eerste helft van de wedstrijd een deel van de tribune leeg.

Spandoeken

Roda JC kampt al lange tijd met geldproblemen. Deze zomer dreigde zelfs een faillissement. Garcia de la Vega is beoogd eigenaar van Roda, maar de fans zien hem liever niet komen. Uit protest bleef daarom in de eerste helft van de wedstrijd een deel van de tribune leeg. Er hingen ook spandoeken met teksten die aan duidelijkheid niet veel te wensen overlieten.

De betreffende supporters hadden vooraf via social media al duidelijk gemaakt afscheid te willen nemen van Garcia de la Vega, omdat hij in hun ogen weinig waarmaakt van zijn beloften.

Vertrekken

Ze gaan ervan uit dat er wel andere kandidaten zijn om de club te steunen, maar dat die willen dat de Mexicaan eerst vertrekt. De aanhang gaf aan bereid te zijn daarbij de helpende hand toe te steken.

De wedstrijd tegen De Graafschap eindigde in 1-1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore