Stalking

Zestien jaar cel voor moord op ex-vriendin Raja Draaisma

27 september 2019 16:48
Raja werd op straat doodgeschoten door haar ex. Beeld © ANP

De 38-jarige Zaandammer Ferry de G. is in hoger beroep veroordeeld tot een hogere celstraf voor de moord op zijn ex-vriendin Raja Draaisma (35). Het hof in Amsterdam oordeelde - in tegenstelling tot de rechtbank - dat er sprake was van voorbedachte raad en dus moord.

De G. moet zestien jaar de cel in. Eerder werd hij nog veroordeeld tot twaalf jaar. 

Schoten

Draaisma kwam in 2015 door schoten om het leven in haar woning in Hoofddorp. De G. meldde zich bij de politie met het verhaal dat zij hem had willen neerschieten toen hij spullen bij haar kwam ophalen. Tijdens de worsteling die volgde zou ze zelf dodelijk zijn geraakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twaalf jaar cel voor doodschieten Raja Draaisma

Het hof verwerpt zijn scenario. De vrouw werd van dichtbij neergeschoten, onder meer in haar achterhoofd. "De verdachte heeft zijn ex achter haar woning doodgeschoten, terwijl hij wist dat haar toen 9-jarige dochter thuis op haar zat te wachten. Na de moord is hij kalm weggelopen. De verdachte heeft amper compassie getoond met de nabestaanden en vooral aandacht gevraagd voor zijn eigen situatie", vindt het hof.

Afluisterapparatuur

Draaisma werd langere tijd door haar ex gestalkt en geïntimideerd. Zo had Draaisma aan de politie doorgegeven dat ze afluisterapparatuur in haar woning had ontdekt. Ook vond ze een gps-tracker bij haar auto. Kort voor haar dood sprak Draaisma nog met de politie, maar ze zei dat ze geen aangifte wilde doen omdat ze met haar ex wilde praten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore