Uitgebrande auto

Twee Nederlanders vermist in Suriname, politie gaat uit van misdrijf

26 september 2019 21:22 Aangepast: 26 september 2019 21:26
Roy Hari en Romeo Donk

Twee Nederlanders worden in Suriname al meer dan een week vermist. De politie vermoedt dat ze slachtoffer zijn van een misdrijf. Het gaat om Roy Hari en Romeo Donk. De familie van beide mannen is wanhopig op zoek.

Het vermoeden van een misdrijf is vooral gebaseerd op de vondst van een uitgebrande auto op 17 september, ongeveer 35 kilometer buiten de hoofdstad Paramaribo.

Deze auto stond op naam van een broer van een van de vermiste mannen. De Surinaamse site Waterkant publiceerde een foto van de uitgebrande auto.

Tot nu toe is er nog geen spoor van de mannen gevonden. Volgens Waterkant hebben de families aangifte gedaan van vermissing.

400 kilo drugs gestolen

De familie van de 58-jarige Hari is via internet een zoekactie begonnen.  "Hij is nu al een week van huis en dat is niets voor hem", staat erbij vermeld. "De familie maakt zich ernstige zorgen en wil hem terug."

De Nederlandse site Boevennieuws meldt dat de verdwijning van de mannen mogelijk verband houdt met de liquidaties van oud-voetballers Maynard en Genciël 'Genna' Feller. Zij zouden 400 kilo drugs hebben gestolen van de Surinaamse drugsbaron Piet W.  

De liquidaties zouden een wraakactie zijn. Boevennieuws meldt dat de twee vermiste Nederlanders vermoedelijk ook slachtoffer zijn geworden van de wraakactie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore