Blijvend invalide

Vader (38) verliest been bij kermisongeluk Wijchen

26 september 2019 15:42 Aangepast: 26 september 2019 15:57
Archieffoto, dit is niet de attractie in Wijchen. Beeld © iStock

De 38-jarige man die vorige week zware verwondingen opliep bij een ongeluk op de kermis van Wijchen, is daarbij blijvend invalide geraakt. Hij verloor bij het ongeluk zijn rechterbeen. Zijn linkerbeen is verbrijzeld.

Dat bevestigt de gemeente Wijchen na berichtgeving in De Gelderlander.

'Drama voor hele gezin' 

Het ongeluk gebeurde vorige week maandagavond in de attractie genaamd Deca Dance, die veel lijkt op een zogeheten 'breakdance'. Een woordvoerder van de gemeente spreekt van een 'groot persoonlijk drama voor het hele gezin'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gewonden bij ongeluk met kermisattractie in Wijchen

De man stapte met zijn zoon in een karretje, dat tijdens de rit losraakte, kantelde en door de bodem zakte, terwijl de attractie nog draaide.

Bekneld onder karretje

Bij het ongeluk bij brak het kind van de man zijn pols, maar daar bleef het bij. De vader raakte beklemd onder het karretje en liep zwaar letsel op aan zijn benen.

Vandaag werd bekend dat zijn linkerbeen verbrijzeld is en dat zijn rechterbeen geamputeerd moest worden. Bij het ongeluk raakten nog vijf anderen lichtgewond, zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

NVWA doet onderzoek

Na het ongeval werd de kermisattractie per direct gesloten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet in opdracht van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het ongeval. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vorig jaar meer ongelukken met kermisattracties, NVWA grijpt vaker in

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore