In nek gestoken

Steekpartij terras Groningen mogelijk willekeur: 'Hij leek verward'

26 september 2019 09:46 Aangepast: 26 september 2019 11:43
Een deel van het terras werd afgezet Beeld © Persbureau Meter

Eén van de gewonden van de steekpartij op een vol terras in Groningen gisteravond, vermoedt dat de dader willekeurig iemand aanviel. "Het leek een verwarde man, wij kenden hem niet", zegt de 26-jarige Anne.

De student uit Groningen zat met een vriend op het terras van De Drie Gezusters in Groningen een biertje te drinken, vertelt hij tegen RTV Noord.

"We waren halverwege met ons biertje, toen een man ineens vanaf de straatkant kwam aanlopen. Zonder iets te zeggen stak hij met een mes in de nek van mijn vriend. Ik dacht: wat gebeurt hier, joh?"

Over tafel gegooid

Op dat moment wilde de steker nog een keer uithalen, maar Anne greep in. "Ik heb zonder na te denken de hand van die man gepakt en hem over de tafel gegooid."

Een worsteling volgde en de student werd door het mes in zijn hand geraakt. Een vrouw die in de buurt zat, werd in haar kin geraakt.

De dader rende weg. Anne en omstanders gingen nog achter hem en wezen de politie in de richting van de verdachte. Even later kon hij daardoor worden opgepakt. Hij had het mes nog bij zich. Het blijkt te gaan om een 67-jarige man uit Groningen.

De verdachte wordt door de politie gearresteerd. De verdachte wordt door de politie gearresteerd.

De student gaat ervan uit dat de man willekeurige slachtoffers wilde maken. "Het leek een verwarde man, hij keek raar uit zijn ogen. Misschien zat hij in een psychose. Wij kenden hem in ieder geval niet. Ik ben blij dat het zo is afgelopen. Het had veel erger gekund."

De man die in zijn nek gestoken is, is in het ziekenhuis behandeld. Hij schreef gisteravond op Facebook: "Ze zeiden dat de wond dicht bij mijn slagader zat dus ik was bijna dood geweest. Wat een avond."

Motief onduidelijk

Wat het motief van de dader is geweest om op de mensen op het terras in te steken, is volgens de politie nog onduidelijk. "We weten dat slachtoffers en verdachten geen bekenden van elkaar waren", zegt woordvoerder José van Gijssel tegen RTL Nieuws. "We sluiten een terroristisch motief in elk geval uit. Het onderzoek is nog gaande, want we willen van de dader precies weten waarom hij dit heeft gedaan."

Het is niet bekend of de man onder invloed was. "Op dit moment hebben we niet meer informatie", zegt Van Gijssel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie gewonden bij steekpartij op terras in Groningen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore